Zwemvijver aanleggen – Eindhoven

Een zwemvijver aanleggen? Hiervoor bent u bij Hans Verstraaten Hoveniers aan het juiste adres. Een vijver waarin ook gezwommen kan worden, dat is een zwemvijver. U heeft het hele jaar natuurlijk mooi en schoon water zonder chloor of andere chemicaliën. Verder werken de zwemvijvers met een geheel ecologisch systeem met een natuurlijk filter en beplanting. Dus volledig iets anders dan het klassieke blauwe zwembad. Bent u toch eerder geïnteresseerd in een zwembad? Ook deze plaatsen, onderhouden en vernieuwen wij voor u.

Ontwerp

Een groot voordeel van een zwemvijver is dat deze op een geheel natuurlijke wijze geïntegreerd is in de tuin. Dit in een vorm die u wenst: het kan organisch en natuurlijk of juist rechthoekig en strak. Een natuurlijke zwemvijver is het hele jaar door aantrekkelijk. Niet alleen in de warme zomermaanden, wat bij een klassiek blauw bad vaak het geval is.

Aanleg zwemvijver

Het aanleggen van een zwemvijver kan in iedere tuin. Onze hoveniers staan graag voor u klaar! Bij het uitgraven van de zwemvijvers kunnen we gebruik maken van kleine machines zodat de bestaande tuin zoveel mogelijk wordt ontzien. Nog een groot voordeel van een zwemvijver zijn de beheerskosten. Deze kosten liggen opmerkelijk lager dan bij een klassiek blauw bad, omdat het onderhoud beperkter is.

Onderhoud van uw zwemvijver

Onze zwemvijvers hebben natuurlijke filters, deze maken gebruik van een ecologisch systeem. Hierdoor is onze tussenkomt bijna niet nodig. Met behulp van een pomp stroomt het water door een afgescheiden deel van de vijver. Dit deel is de natuurlijke filter en deze is gevuld met lavasteen en beplant met water zuiverende moeras planten.

We willen algengroei voorkomen, dus moeten we zorgen dat er zo weinig mogelijk voeding in het water komt. De beplanting zorgt ervoor dat deze voedingsstoffen uit de filter worden opgenomen. Wanneer er grote bomen in de buurt van de zwemvijver staan is het ook belangrijk dat de bladeren die terecht komen in de zwemvijver worden opgeruimd.

Door middel van een bodemdrain, die het water van onderuit de zwemvijver wegzuigt en in het filter pompt, wordt het verrichten van deze onderhoudswerkzaamheden aanzienlijk verminderd.

Door de pomp in de filter ontstaat er een stroming waardoor het oppervlakkige vuil zoals stof en stuifmeel naar de filter wordt geleidt.

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u een nieuwe tuin aanleggen in Eindhoven of omgeving? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. U kunt een mail sturen naar info@hansverstraatenhoveniers.nl of telefonisch contact opnemen via het telefoonnummer 06 – 513 263 73.