Bestrating

Het aanleggen van bestrating is een van de hoofdwerkzaamheden van ons hoveniersbedrijf. Er wordt bijna geen tuin meer aangelegd zonder bestrating. Het straatwerk varieert van een paadje om huis tot zeer grote oppervlaktes bij bedrijven. Wij werken met veel verschillende materialen, gebakken stenen, getrommelde stenen, kasseien, natuursteen enz. enz. Bij de aanleg van grotere oppervlaktes (bijv. een garagepad) wordt het cunet uitgegraven door een graafmachine.

Daarna verwerken we wegendoek in het cunet, om verzakkingen te voorkomen. Om een goede stevige ondergrond te krijgen, maken wij gebruik van menggranulaat. Na het aanbrengen van een laag wordt het menggranulaat verdicht met een zware trilplaat. Op het menggranulaat wordt zand aangebracht en ook dat wordt verdicht met een trilplaat. De ondergrond wordt gevlakt, pas daarna wordt de bestrating gelegd. De bestrating leg je bijvoorbeeld in keperverband, halfsteensverband of er wordt van te voren een patroon of cirkel uitgezocht.

Na het leggen van de bestrating wordt het afgetrild en ingeveegd met brekerzand of kifgrind (afhankelijk van het soort bestrating). Kwaliteit staat voorop als het gaat om bestrating. Een goede ondergrond is belangrijk, en een nette afwerking zorgt voor een keurig geheel.

bestrating